Colostrum

Colostrul este o substanță naturala bioactivă unica, care are cel mai puternic efect de regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de substanțe naturale care au ca funcție principala protejarea și regenerarea celulelor în organismul uman.

Ce este Colostrul?

Colostrul este secretat de glandele mamare ale mamiferelor în timpul ultimei etape de sarcină, chiar înainte de nastere și în primele zile de după nașterea puiului. Colostrul este o substanță naturala bioactivă unica, care are cel mai puternic efect de regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de substanțe naturale, cum ar fi factori de creștere, hormoni, enzime, poliamide, derivați ai acidului nucleic, derivați de aminoacizi și altele. Conține, de asemenea, substanțe bacteriostatice, inclusiv imunoglobuline, lactoperoxidases, lactoferină, lizozim și leucocite. Colostrul conține si concentrații mari de vitamine extrem de usor de digerat si compusi minerali care au ca funcție principala protejarea și regenerarea celulelor în organismul uman. Colostrul ca substanță naturală combate nu numai simptomele de imbatranire mai eficient decât substanțele sintetice, dar, de asemenea, determină regresia lor semnificativa. Colostrul este colectat în faza timpurie a lactației. Cu cat este extras mai repede, cu atat mai puternice sunt proprietatile sale. Valoarea sa biologică se deteriorează cu fiecare oră, până când acesta in cateva ore devine lapte. Este singura substanță existentă în natură cu o astfel de concentrație mare de componente unice.


 1. 1
  Este colectarea Colostrului pentru producție periculoasa pentru un vițel?

  Nu. Ca o regulă, Colostrul este produs de organism în cantități care depășesc dublul nevoilor unui vițel nou-născut. Astfel, este colectata numai o cantitate care nu presupune niciun risc pentru nou nascut.

 2. 2
  Colostrul este lapte?

  Nu, Colostrul nu este lapte. Este o substanta care difera mult de lapte, atat in ceea ce priveste proprietatile cat si din punct de vedere al consistentei. Continutul biochimic, aciditatea, culoarea, gustul si aroma sunt diferite.

 3. 3
  Colostrul isi pastreaza proprietatile tot timpul?

  Nu. Procesul de transformare nu este uniform. Chiar si dupa 6 ore de la debutul lactatiei, Colostrul isi pierde aproape jumatate din substantele bioactive continute.

 4. 4
  Colostrul colectat in primele ore este mai „bun” decat cel colectat dupa cateva ore sau dupa cateva zeci de ore?

  Cu siguranta. Colostrul colectat de la prima lactatie este o substanta unica: foarte rara si aproape inexistenta pe piata. Cu cat e colectata mai tarziu, atat calitatile cat si pretul scad direct proportional.

 5. 5
  Ce contine Colostrumul si cu ce difera de lapte?

  Colostrumul contine peste 250 substante naturale cum ar fi factori de crestere, hormoni, enzime, poliamide, acizi nucleici derivati, derivati ai aminoacizilor si altele.

  Contine totodata si substante bacteriostatice inclusiv imunoglobuline, lactoperoxidases, lactenins, lactoferrin, lisozime si leucocite. Colostrumul mai contine si cantitati foarte mari de vitamine si minerale foarte usor digerabile si asimilabile. Este singura substanta din lume cu o concentratie atat de mare de elemente unice.

  Contine o foarte puternica si densa doza de factori de imunitate si crestere, inclusiv FCE (Factorul de Crestere a Epidermei) – un factor de crestere epidermica aparținând citokinelor care stimuleaza si repara epiderma. Citokinele laptelui accelereaza vindecarea ranilor, imbunatateste hidratarea si hranirea pielii, stimuleaza regenerarea si cresterea diviziunii stratului germinal al epidermei.

 6. 6
  De ce este Colostrumul folosit in medicina si cosmetica?

  Datorita continutului sau de substante active care pot regenera tesuturi, reinstaura echilibrul celular, stimula si modula sistemul imunitar. Acestea sunt, in particular, FCE si imunoglobulinele, dar si multe alte componente de acest gen. Colostrumul este singura substanta din lume care contine aceste componente. Acesta este motivul pentru care este folosit drept materie prima in medicina estetica, de reconstructie si regenerare.

 7. 7
  Este Colostrumul sigur?

  Da, este absolut sigur, foarte complex si foarte benefic. Este prima „masa” a unui nou nascut.

 8. 8
  Colostrul poate fi supradozat?

  Nu. Chiar daca fiecare substanta poate dauna folosita in exces, chiar si apa minerala, Colostrul natural poate fi supradozat precum apa.

 9. 9
  Colostrul este testat stiintific?

  Da. In toata lumea exista mii de lucrari stiintifice despre colostru, substantele continute si efectele lor. Din Colostru sunt produse medicamente foarte rare, cosmetice exclusiviste si suplimente naturale.

 10. 10
  In ce ramuri ale științei și medicinei se utilizeaza Colostrul?

  Cel mai frecvent, acesta se aplică în chirurgie plastica si reconstructiva, medicină, dermatologie, alergologie, dietetica, geriatrie, imunologie, oncologie, probleme vasculare estetice dar și in multe alte domenii.

 11. 11
  De ce este Colostrul o substanță naturală unica?

  Rezultatele sale spectaculoase rezulta din faptul că toate mamiferele se nasc cu hipogamaglobulinemie sau o activitate imunologică redusă care, în contact cu flora bacteriană și cu bacteriile patogene, le fac sa fie practic fara apărare și deosebit de sensibile la infectii.

  Doar colostrul de la mama transfera imunoglobulinele și alte substante de crestere si de stimulare a imunitatii pentru a proteja nou nascutul de influentele negative externe.

 12. 12
  Colostrul este utilizat în stare cruda, neprocesata?

  Desigur, acesta poate fi utilizat crud, dar, în scopuri de producție, este prelucrat sub forma de pulbere. Ulterior, Colostrul sta la baza unei varii serii de creme, balsamuri, capsule și alte produse cu un conținut mai mic sau mai mare de colostru.

 13. 13
  Prelucrarea Colostrului distruge proprietățile sale?

  În cele mai multe cazuri, o face. Colostrul este o substanță proteica, prin urmare degradarea ei are loc la temperaturi de peste 42 ° C. Singura metodă care face posibilă pastrarea tuturor proprietăților Colostrului proaspat este cea de uscare la rece.

 14. 14
  De ce nu există o producție de masă de produse pe bază de colostru?

  În special, pentru că Colostrul există doar pentru câteva zeci ore după nașterea unui nounascut. Raritatea aceastei situații exclude producția de masă și face din Colostru o substanta exclusivista, rara.